Majda Radončić na XIII poslovnom izazovu

Majda Radončić

Mladja istraživačica Centra za klimatske promjene, prirodne resurse i energiju Univerziteta Donja Gorica, Majda Radončić učestvovala je na XIII Poslovnom izazovu Crne Gore – školi preduzetništva i inovacija za mlade, koji se tradicionalno organizuje na Univerzitetu Donja Gorica, u organizaciji Studentskog biznis centra.


Majda Radončić je održala predavanje na temu “Obnovljivi izvori energije i energetska efikasnost” u okviru Strategije pametne specijalizacije, ukazujući na potencijal koji Crna Gora posjeduje u oblasti obnovljivih izvora energije.

LOCCAR projekat

Osnovna ideja LOCCAR je ubrzavanje adaptacije na klimatske promjene na Zapadnom Balkanu kroz jačanje uloge organizacija civilnog društva (CSO). Izmedju ostalog, LOCCAR ima za cilj uspostavljanje regionalne saradnje u izgradnji klimatske otpornosti na Zapadnom Balkanu kroz podizanje svijesti lokalnih donosilaca odluka o uticajima klimatskih promjena na lokalne zajednice.

Održan je Kick off sastanak projekta LOCCAR (Local Communities’ Climate Adaption and Resilience) koji Centar za klimatske promjene, prirodne resurse i energiju Univerziteta Donja Gorica realizuje sa partnerima iz BiH (Resursni centar za okoliš REC BIH) i Srbije (Ambasadori Održivog Razvoja). LOCCAR finansira Western Balkans Fund (WBF) i kofinansira EU u okviru IPA.


Realizacija projekta zasnovana je na koordinisanoj integraciji mjera prilagođavanja klimatskim promjenama u najranjivijim privrednim sektorima u sve tri države.
LOCCAR će svojim rezultatima lokalnim donosiocima odluka ponuditi održiva rješenja na području održivog razvoja.

Intervju za Dnevno

Direktorka Centra za klimatske promjene, prirodne resurse i energiju Univerziteta Donja Gorica, Ivana Vojinović na temu zagadjenja vazduha u Pljevljima za portal dnevno.me

Eko tribina u okviru projekta “Eko škola”

Slika sa tribine

Direktorka Centra za klimatske promjene, prirodne resurse i energiju Univerziteta Donja Gorica, Ivana Vojinović učestvovala je na Eko tribini koju je u okviru projekta “Eko škola” organizovala Srednja ekonomska škola “Mirko Vešović” iz Podgorice.

Slika sa tribine
Slika sa tribine
Slika sa tribine

Centar za klimatske promjene, prirodne resurse i energiju Univerziteta Donja Gorica (CCCNRE) – dobitnik je regionalnog granta Western Balkan Fund

Slika sa dodjele nagrade; Ivana Vojinović

Centar za klimatske promjene, prirodne resurse i energiju Univerziteta Donja Gorica (CCCNRE) jedan je od dobitnika regionalnog granta Western Balkans Fund u okviru 5 Poziva za predloge projekata.

5 Poziv za predloge projekata je kofinansiran od strane EU u okviru IPA

CNRE je lider regionalnog projekta LOCCAR, dok su partneri Ambasadori održivog razvoja iz Srbije i REC iz Bosne i Hercegovine

Ceremonija dodjele grantova održana je u Tirani