Centar za klimatske promjene UDG aktivno u unapređenju upravljanja životnom sredinom na Zapadnom Balkanu

❗️Centar za klimatske promjene UDG🇲🇪 je dio projekta koji vodi Institut za dobro upravljanje i politike u oblasti životne sredine i klimatskih promjena – Skoplje (IPECC)🇲🇰, a finansira Fondacija Otvoreno Društvo – Zapadni Balkan, organizovan u kontekstu pripreme za predstojeći Samit Berlinskog procesa u oktobru 2023. u Tirani.❗️❗️❗️

❗️Centar za klimatske promjene UDG je izvještač na temu “Dobro upravljanje u oblasti životne sredine” za svih 6 zemalja Zapadnog Balkana (WB6) u okviru “Klimatske i Zelene Agende”🍀, kao dio Foruma za organizacije civilnog društva i think-tankove za 2023. (CSF).

❗️Dobro upravljanje u oblasti životne sredine je veoma relevantna tema u ubrzanju puta ka zelenijim ekonomijama, implementaciji Zelene Agende za Zapadni Balkan, integraciji u EU i sticanju klimatski neutralnog društva.

❗️IPECC u saradnji sa Ministarstvom zaštite životne sredine i prostornog planiranja Republike Sjeverne Makedonije🇲🇰, organizovao je “Događaj Foruma civilnog društva i think-tankova za klimatsku i zelenu agendu 2023”, kao dio procesa pripreme preporuka Civilnog društva za Samit Berlinskog procesa 2023, tokom kojeg je direktorica Centra za klimatske promjene UDG, Ivana Vojinović, prezentovala Uvodni dokument “Dobro upravljanje u oblasti životne sredine”.

❗️Događaj je organizovan kako bi se ubrzao proces zelenih ekonomija i implementacija Zelene Agende, i, što je najvažnije, kako bi se podstakao proces integracije zemalja Zapadnog Balkana u EU.