Mladi za održivi i cirkularni tekstil

🟢 Ovo je prvi projekat u Crnoj Gori koji tretira problematiku upravljanja otpadom od tekstila👚 i targetira mlade👧🏻 koji su najveći konzumenti tekstila👖i zagađivači životne sredine iz ovog izvora.

🟡 Projekat “Mladi za održivi i cirkularni tekstil“ je podržan u okviru Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu 2 – ReLOaD2, koji finansira Evropska unija🇪🇺, a sprovodi UNDP u partnerstvu sa lokalnim samoupravama.

Predavanja za učenike srednjih škola

❗️Kao dio projekta “Mladi za održivi i cirkularni tekstil“, podržanog u okviru Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu 2 – ReLOaD2, koji finansira Evropska unija, a sprovodi UNDP u partnerstvu sa lokalnim samoupravama, dana 02. aprila 2024. mr Marija Tripunović održala je predavanje za učenike Srednje mješovite škole Golubovci u opštini Zeta. Prezentacije su takođe održane dana 03. aprila 2024. za učenike Gimnazije Cetinje i 05. aprila za učenike Gimnazije “Petar I Petrović Njegoš” u opštini Danilovgrad.

🟢 “Mladi za održivi i cirkularni tekstil“ je prvi projekat u Crnoj Gori koji tretira problematiku upravljanja otpadom od tekstila i targetira mlade koji su najveći konzumenti tekstila i zagađivači životne sredine iz ovog izvora.